930×122 CAPRA 5

bolnavi

BOALĂ NECRUȚĂTOARE, TOT MAI RĂSPÂNDITĂ ÎN ARGEȘ

Boală necruțătoare, tot mai răspândită în Argeș. La sfârșitul anului trecut, în judeţul Argeş erau înregistraţi aproape 19.000 de bolnavi de cancer (asta în condițiile în care la finele anului 2016, de exemplu, erau „doar” peste 17.000).

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Numărul deceselor din cauza diferitelor tipuri de cancer este în creştere. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeș, în 2018 numărul deceselor cauzate de cancer a fost de peste 110 lunar, faţă de 2017, cu o medie lunară de sub 100.

Cele mai mari probleme le cauzează cancerele de plămâni, de sân şi digestive.

Citiți și: Controale ,,la sânge” într-un spital din Argeș. Nereguli deosebit de grave

Consumul de tutun și alcool, alimentația nesănătoasă și lipsa activității fizice sunt principalii factori de risc ai acestei boli.

Totuşi, nu tumorile maligne sunt principala cauză de deces în Argeş, ci bolile asociate aparatului circulator (infarcturi, atacuri cerebrale etc.).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3