930 x122 grota rece

carantină

CÂND SĂ NE AȘTEPTĂM ÎN ARGEȘ LA PRIMELE CAZURI DE CORONAVIRUS

La ora actuală nu există cazuri de coronavirus în România, cu atât mai puțin în Argeș. Acesta a fost mesajul principal al conferinței de presă organizată marți, în comun, de CJ și Instituția Prefectului Argeș pe tema măsurilor pentru situația ipotetică a apariției la nivel de județ a unor cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

O informație de la care a plecat și conferința MAI desfășurată luni seara, în care s-a precizat că situația așa-zișilor suspecți de pe teritoriul României este una foarte clară, dar că aceștia sunt în carantină și nu pot fi considerați bolnavi.

Șeful ISU Argeș: „Nu vom avea cazuri foarte curând”

Dat fiind că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că România nu va fi ocolită de coronavirus și având în vedere cazurile recente de îmbolnăviri și decese din Italia, țară în care se află foarte mulți români, întrebarea firească aflată pe buzele multora dintre noi este cam în cât timp ne-am putea trezi în această situație nedorită.

Citiți și: Argeș: Tineri grav răniți! O șoferiță, impact puternic cu o autospecială

Nimeni nu avansează un termen, dar cel puțin la nivel teoretic, matematic, argeșenii ar trebui să stea, potrivit conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, mai liniștiți decât românii din zonele tampon.

„În ceea ce privește oamenii care vin din Italia, primul filtru unde vor fi introduși în carantină este la graniță, după care, în cazul în care capacitățile sunt depășite, vor merge către județele din interior. Noi, Argeșul, nu suntem la graniță. Nu vom avea cazuri de așa ceva foarte curând. Nu știm dacă le vom avea vreodată. Nu mai puneți problema: dacă vine cineva din Italia și nu știu ce face… Nu cred că este nimeni de rea voință care să transporte un virus fără să declare, fără să spună sau să încerce să ascundă”, a declarat în conferința de astăzi inspectorul-șef al ISU Argeș, locotenent-colonel Bogdan Olar.

Conducerea ISU Argeș, contrazisă de realitate

Că sinceritatea românilor nu e, faptic, chiar cea pe care mizează șeful ISU Argeș o demonstrează cazul celor trei bărbaţi din localitatea doljeană Sadova care au declarat fals autorităţilor locale că nu au trecut prin nicio regiune italiană vizată de măsurile de carantină din cauza coronavirusului.

Un contraargument și mai puternic este cazul cetățenilor români de etnie romă din Suceava veniți din zone ale Italiei afectate de coronavirus care pentru a nu ajunge în carantină au mințit autoritățile că sosesc din Germania. (Foto: descriptiv. Sursă: Business Insider)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3