EcoMoto 930×122

coronavirus

RAED ARAFAT: ROMÂNIA NU VA FI OCOLITĂ DE CORONAVIRUS. NU EXISTĂ TRATAMENT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că sunt șanse mici ca epidemia de coronavirus să ocolească România. Având în vedere circulația liberă a persoanelor, epidemia va afecta toate țările din Uniunea Europeană, atenționează Arafat.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

”Trebuie să fim foarte sinceri: probabilitatea este foarte scăzută. Nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet-încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România. Este vorba doar de timp, când apare într-o ţară şi când apare într-alta. Aţi văzut acum situaţia trenurilor oprite în Austria cu persoanele care sunt suspecte. Oamenii călătoresc. E imposibilă închiderea ermetică a graniţelor. Înseamnă că mai devreme sau mai târziu astfel de cazuri vor apărea într-un loc sau altul.

Acum depinde ce măsuri se iau. Italia ia măsuri foarte corecte. Am avut discuţii cu colegii noştri de acolo de la Protecţia Civilă. Sunt în legătură cu ambasada noastră de acolo. Ei iau măsurile pentru a limita răspândirea”, a afirmat șeful DSU aseară la Antena 3.

Citiți și: Argeş. Medic şef la ATI, răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Dispare coronavirusul?

Raed Arafat mai precizează că, cel puțin deocamdată, nu există tratamente eficiente împotriva virusului și că măsurile luate de medici sunt numai pentru tratarea simptomelor: ”Nu există tratament împotriva acestui virus”.

Amintim că ieri, în contextul creșterii în Italia (țara în care trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate) a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, și Ministerul Sănătății a avertizat că „România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări” (AICI, subiectul pe larg).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3