930×122 CAPRA 5

raed arafat

Arafat, despre ridicarea restricțiilor în România

Astăzi, la Guvernul României, a avut loc conferința de presă săptămânală cu privire la evoluția pandemiei de Covid-19 și a procesului de vaccinare.

Citiți și: Raed Arafat, spionat. S-a găsit un microfon ascuns în biroul său

Conferința a fost susținută de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) – Raed Arafat, împreună cu preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă și Amalia Șerban, directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății.

Întrebat, în cadrul conferinței, dacă în România putem discuta despre ridicarea restricțiilor, Arafat a precizat că, „se poate vorbi despre ridicarea restricțiilor, dar nu în acest moment”.

Citiți și: Raed Arafat, despre ridicarea restricțiilor

La acest moment rămânem foarte precauți, rămânem foarte atenți, monitorizăm. Încă nu credem că am ajuns la vârf să știm care este impactul. Deci, la acest moment nu. Țările care au trecut la aceste măsuri deja au avut un vârf care a fost de sute de mii de cazuri, acum au început să scadă deci, aceste țări sunt în altă fază a valului 5.

Așteptăm să vedem cum evoluează mai departe, dar cert e că nu se pune problema ridicării măsurilor, care oricum în România sunt chiar mult mai permisive decât măsurile luate în unele țări care au avut și lockdown-uri, și închideri totale.”, a declarat șeful DSU.

MAREA BRITANIE A ANUNȚAT CĂ RENUNȚĂ LA RESTRICȚII

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri că la 27 ianuarie se va pune capăt majorităţii măsurilor introduse pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron a noului coronavirus, urmând ca din martie să se renunţe la izolarea persoanelor testate pozitiv, a transmis AFP, potrivit Agerpres.

De asemenea, întrebat dacă rata de vaccinare ar duce la eliminarea restricțiilor și în țara noastră, Valeriu Gheorghiță, dând exemplul Marii Britanii, a declarat următoarele:

Probabil că vă referiți la Marea Britanie. Marea Britanie are la populația vulnerabilă 90, poate chiar peste 90% rată de vaccinare, are doza booster făcută la peste 60% din populație, așa încât COVID, prin varianta Omicron, a devenit în Marea Britanie o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale și colective.

Fiecare țară adoptă măsurile care se potrivesc situației. Nu cred că este situația României cu 75 % populație nevaccinată la persoanele peste 80 de ani. Riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva își asumă un astfel de impact”.

De asemenea, Raed Arafat a mai afirmat faptul că, în acest moment, nu se discută nici despre schimbarea măsurilor în contextul înăspririi lor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90