930×122 CAPRA 5

raed arafat

Video: Starea de alertă a fost prelungită. Noi măsuri de relaxare au fost anunțate

Video: Starea de alertă a fost prelungită. Noi măsuri de relaxare au fost anunțate

Citiți și: Raed Arafat, spionat. S-a găsit un microfon ascuns în biroul său

Șeful DSU, Raed Arafat a anunțat astăzi decizia Guvernului de a prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 mai.

Din fericire, au fost anunțate și unele măsuri de relaxare: a fost eliminată restricția privind participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase în alte localități decât cele de domiciliu sau de reşedinţă; a fost introdusă posibilitatea de a participa la un eveniment-pilot și cu dovada testului antigen, cu rezultat certificat, iar pentru credincioșii musulmani s-au eliminat restricțiile în timpul nopţii de Ramadan.

Citiți și: Arafat, despre ridicarea restricțiilor în România

Acestea nu sunt singurele relaxări aduse în discuție, Raed Arafat a mai declarat că în perioada următoare se va discuta și despre alte măsuri de relaxare.

Va fi luată în calcul și participarea spectatorilor la competițiile sportive. Mai întâi se vor organiza evenimente-pilot la care vor participa doar persoanele vaccinate, dar și persoanele care împlinesc anumite condiții:

– persoanele care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, dar nu mai vechi de 72 de ore

– persoanele care au dovada că au trecut prin boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de ultimele 15 zile

Întrebat dacă consideră corectă divizarea societății între vaccinați și nevaccinați în ceea ce privește accesul la anumite servicii, Raed Arafat a declarat că: „Noi nu împărțim populația în vaccinată și nevaccinată. Nu vrei să te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativă. Nu putem spune că noi forţăm populaţia să vină doar vaccinată.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3