SMART KIDS 930X122

carantina de noapte

De ce ni s-a interzis să ieşim din case după ora 22. Explicaţiile lui Arafat

Într-o intervenţie la postul de televiziune DIGI 24, Raed Arafat s-a străduit să explice motivul pentru care autorităţile au recurs la extinderea carantinei de noapte, obligându-ne să stăm în case de la ora 22 şi până la 5 dimineaţa.

Citiți și: Raed Arafat, spionat. S-a găsit un microfon ascuns în biroul său

„Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU, citat de digi24.ro.

Înţelegem că logica este de a lua decizii în „trend” cu ce întâmplă în alte state din UE, nu neapărat decizii legate de situaţia pandemiei Covid la nivel naţional, de vaccinările efectuate pe teritoriul ţării noastre, contextul local ş.a.m.d.

Citiți și: Arafat, despre ridicarea restricțiilor în România

Practic, legat de faptul că trebuie să intrăm în case de la ora 22 (în loc de ora 23), nu s-a spus nimic concret, mă refer la comportamente de risc care ar impune o astfel de decizie. Până la urmă, aceia care nu respectau măsurile anterioare, nu vor respecta nici în această situaţie hotărârile de Guvern.

Vă reamintim, din această seară intră în vigoare carantinarea de la ora 22, alături de întreg pachetul de măsuri cuprinse în Hotărârea nr. 16 prin care s-a prelungit Starea de alertă pe teritoriul României.

(Sursa: digi24.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Razvan spune:

    Raed AraHat asta își bate joc de oameni.. Am ajuns ca animalele,(botnita, vaccin și certificat)…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3