930 x122 grota rece

carantina de noapte

CNSU: Carantină de noapte, certificat verde, magazine închise mai devreme și evenimente private interzise

După ședința de miercuri seara, de la Palatul Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat adoptarea unor noi măsuri menite să stopeze răspândirea virusului COVID-19.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Vineri, 22 octombrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a întrunit în ședință, pentru a adopta o hotărâre privind toate măsurile care urmează să se impună pe teritoriul României, începând de luni, 25 octombrie.

Astfel, CNSU a adoptat Hotărârea 91.

Citiți și: Petrecere oprită de jandarmi la un restaurant din Pitești

Cele mai importante măsuri sunt:

– carantina de noapte, impusă începând cu ora 22:00-05:00, excepție făcând persoanele vaccinate și cele trecute prin boală;

– interzicerea evenimentelor private (nunți, botezuri, petreceri);

– interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive;

– cinematografele, sălile de fitness sau locurile de joacă, deschise la 30% din capacitate. Accesul doar cu certificat verde

– accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală;

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați;

– accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar pe baza certificatului verde;

– masca de protecție obligatorie în toată țara, atât în spațiile închise, cât și deschise;

– magazinele, centrele comerciale vor avea un program redus, până la ora 21:00.

De asemenea, în ceea ce îi privește pe elevi, s-a hotărât introducerea unei vacanțe de două săptămâni, atât pentru cei mici (grădiniță și clase primare), cât și pentru ciclul gimnazial și liceal.

Vezi întreaga Hotărâre: AICI.

Majoritatea măsurilor se aplică pentru o perioada de 30 de zile.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

  • Un cetatean spune:

    „Accesul vizitatorilor in toate institutiile centrale si locale, operatorilor economici, care functioneaza in cladiri de birouri private, sa fie permis doar pe baza certificatului verde”

    Nu-mi vine sa cred asa ceva… Practic, unui nevaccinat i se interzice sa mai existe. Adica daca am de plata o factura, nu o mai pot plati fiindca nu pot intra in niciun spatiu dotat cu automate, daca am de inmatriculat o masina nu am cum, fiindca nu am voie in sediul institutiei, daca trebuie sa depun documente la primarie, nu am voie, etc… Idiotii astia care au gandit asa ceva nu si-au dat seama ca prin asta au interzis asistenta medicala (nu poti sa-ti faci un control fiindca nu ai voie in institutie), ba chiar si vaccinarea (n-ai voie sa intri sa te vaccinezi decat daca esti vaccinat sau ai test). Nu sunt impotriva vaccinarii, ba chiar vreau sa ma vaccinez, dar acum sunt cozi si ingramadeli la usile spatiilor unde se fac vaccinari, asa ca n-am curaj sa stau in imbulzelile acelea. Nu mi-a venit sa cred ca o asemenea masura precum cea precizata la inceputul comentariului e adevarata, asa ca am citit in detaliu propunerea de hotarare. Si da, e adevarata, dar mai e o precizare in ea, ca autoritatile sunt OBLIGATE sa organizeze in spatiul deschis ghisee sau puncte de lucru unde sa poata sa-si rezolve probleme de de natura celor de care aminteam si cei nevaccinati. Credeti ca se va intampla asa ceva? Si inca o chestie absurda: vizitatorii fara certificat verde n-au voie in institutii, dar angajatii fara asa ceva au totusi voie. Ce tara e asta, fratioare? De ce suntem blestemati sa avem numai idioti in conducerea ei?

  • Cetatean spune:

    Sunt PROPUNERI.
    CNSU nu poate interzice nimic.
    Restricțiile se impun prin ordin de ministru sau LEGE.

  • Vlad spune:

    Bravo, un om care mai de gândește.

  • Gigel spune:

    Tara lui papură vodă,unul alb si altul negru.De ce nu se aplica regula si pentru angajati?virusul nu circula si pentru ei?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3