New Profesional Consult 930 x 122

certificat verde

Ce se întâmplă cu certificatul verde la locul de muncă

Proiectul de lege care obligă deținerea certificatului verde la locul de muncă s-a blocat la Camera Deputaților, cameră decizională în acest caz.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Grupul parlamentar al PNL a decis să se abțină de la votul pe amendamentul propus de PSD la acest proiect de lege. Concret, cei de la PSD au propus efectuarea a 20 de teste gratuite în primele 60 de zile pentru persoanele nevaccinate angajate la stat. Astfel, în această perioadă de timp, testarea ar fi suportată din bani publici.

În decizia de astăzi de la grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor s-a votat ca noi, grupul parlamentar al PNL, să ne abţinem la acest amendament. Considerentele sunt că statul oferă vaccin gratuit, testarea să se facă contracost”, a declarat deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și președinte al Comisiei pentru Sănătate.

Citiți și: Petrecere oprită de jandarmi la un restaurant din Pitești

De asemenea, amendamentul propus de PSD ar putea avea un impact economic de 100 de milioane de lei, se tem penliștii.

Nelu Tătaru a mai subliniat faptul că, întârzierea adoptării certificatului verde la locurile de muncă are efecte și asupra campaniei de vaccinare, în sensul în care rata de vaccinare este în scădere. De asemenea, deputatul PNL a mai precizat că impunerea certificatului verde nu va ține cont de incidența cazurilor.

Certificatul verde prevede vaccinarea anti-Covid, trecerea prin boală sau testarea.

Votul pe acest proiect de lege ar putea să aibă loc săptămâna viitoare.

Foto principal: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

3 comentarii

  • Cetatean spune:

    Poftim?
    Nu va ține cont de incidența cazurilor???
    Pai atunci care e scopul lui…comisionul la cele 120.000.000 doze?
    100.000.000 lei?

    Pai ministrul educației a dat deja 200.000.000 pe teste la firma lui Sile Cămătaru si Botezatu.

    Chiar credeți că ne prostiți la infinit?

  • Popa spune:

    Si vaccinurile , cele 120.de mil ,sunt donate de Pfizer …nu tot.din buget sunt platite !? Cum pot spune ca vaccinurile sunt gratuite ,dar testele sunt platite din buget ? Cat de nemernici pot fi guvernantii sa ne traduca in asa hal …

  • Marius spune:

    La incidenta care o avem acum certificatul verde nu se justifică, legea nu este constituțională trebuind revizuită constituția pentru a se putea face, lucru posibil doar prin referendum. Asa ca catule vezi sa dai parandaratul înapoi de la cele 120 de milioane de doze.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3