New Profesional Consult 930 x 122

certificat verde

Prefectul întrebat de un bărbat: „La ce ajută certificatul verde?! Pot fi bombă biologică!”

Astăzi, caravana vaccinării a ajuns la Pitești, mai exact în Piața Primăriei. Medici de renume din județul Argeș, vor răspunde timp de două zile, astăzi, 20 noiembrie și duminică, 21 noiembrie, la întrebărilor cetățenilor despre vaccinare.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Fiind o premieră în Argeș, la deschiderea evenimentului au fost prezente atât autoritățile locale, cât și cele județene.

Un bărbat a luat cuvântul în cadrul evenimentului și ”l-a luat la întrebări” pe prefectul de Argeș, Radu Perianu cu privire la introducerea certificatului verde ca și card de acces în instituții publice și centre comerciale.

Citiți și: Petrecere oprită de jandarmi la un restaurant din Pitești

„CUM SALVEAZĂ SOCIETATEA ACEST CERTIFICAT VERDE?!”

Deși vaccinat și totodată susținător al vaccinării, după cum însuși a afirmat, bărbatul în cauză se declară ”depășit” de situație, atunci când încearcă să-și explice utilitatea acestui document de acces, numit și certificat verde.

Cetățean: Domnule prefect, de ce trebuie certificatul (nr. certificat verde)? Peste drum m-am dus să-mi cumpăr niște machete și mi-a cerut certificatul. Cu ce ne salvează pe noi, societatea, acest certificat? Sunt vaccinat, dar pot face boala, da? O pot transmite. Pentru că am certificat, intru liber peste tot. Nu cumva eu devin o bombă biologică?! Pentru că nu sunt testat în momentul acesta, eu stau lângă dumneavoastră și pot să am boala. Care este logica?! Eu nu înțeleg, fără să vă supărați pe mine!

În replică, prefectul de Argeș, Radu Perianu a apreciat inițiativa cetățeanului și chiar a încurajat publicul prezent să-i urmeze exemplul și să ceară explicații cu privire la nelămuririle pe care le au. De asemenea, în ceea ce privește răspunsul, în primă instanță, prefectul a încercat ”să paseze” întrebarea către unul dintre medicii prezenți.

 

Bărbatul aflat la pupitru a reacționat rapid spunând faptul că el nu are nedumeriri în ceea ce privește importanța vaccinul, ci în ceea ce privește măsurile implementate:

Nu de vaccinare întreb, eu sunt convins că vaccinarea este ok și o recomand. Eu nu sunt antivaccinist. Eu nu înțeleg măsurile adoptate pe lângă.

Prefectul, Radu Perianu: Sunt pentru prevenție.

–  Explicați-mi cum certificatul ăla verde previne transmiterea bolii!

Prefectul, Radu Perianu: Previne, pentru că în anumite locuri aglomerate nu poți să intri decât dacă ai acest vaccin.

 

La un moment dat, în discuție au intervenit și doi dintre medicii prezenți. Acești au încercat să explice importanța vaccinării și faptul că certificatul obținut ajută la o triere epidemiologică, în interiorul centrelor comerciale putând să pătrundă oameni ”curați”, care au imunitate.

În cele din urmă, bărbatul, care a fost vizibil agitat pe tot parcursul discuției, tot nu s-a simțit lămurit cu privire la răspunsurile primite la întrebarea sa: „Cum previne certificatul verde îmbolnăvirea?”

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Cetatean spune:

    Există mai multe răspunsuri.
    Pe care politrucii nu il pot da.

    Pentru a constrânge.
    Pt. a limita.
    Pt a îngrădi drepturi.
    Pt a produce segregare.
    Pt a crea precedentul.

    Și da, omul are dreptate.
    Vaccinații netestați bolnavi transmit boala.
    O mută de colo, colo cu certificatul verde care unora le dă iluzia că sunt invulnerabili.

  • Mihaipompiliu spune:

    Apa și săpun, batista când stranuți au fost de mult, mai folositoare decât acest blestem de certificat verde, rosu sau cum vreți voi ai spune o hârtie să elimine epidemia ? Nu mă miră faptul că o imbecilitate naște alta dar dreptul unui om de a-și lua o pâine uitând certificatul acasa ce va pune pe masa copiilor?

  • Ieu spune:

    De ce mint doctorii zicând că vaccinul da imunitate? (Alta intrebare)

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90