New Profesional Consult 930 x 122

certificat verde

Răsturnare de situație în cazul certificatului verde

Noi măsuri au intrat în vigoare de marți, 1 februarie, în ceea ce privește regulile de călătorie în Uniunea Europeană.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Astfel, certificatul verde este valabil numai în anumite condiţii, iar doza a treia de vaccin devine indispensabilă.

De la 1 februarie se poate întra într-o altă țară UE cu documentul online care dovedește că aveți două doze de vaccin numai dacă nu au trecut mai mult de nouă luni de când ați făcut-o pe ultima.

Citiți și: Ministrul Sănătății, despre certificatul verde la locul de muncă

În acest sens, certificatul verde este valabil numai dacă aveți și doza a treia.

„De la începutul lunii februarie trebuie să ne adaptăm și să utilizăm pentru circulația internațională, nu în interior, un certificat care este valabil cu 3 doze sau 2 doze după caz. Deci cetățenii din Uniunea Europeană trebuie să aibă un certificat care să includă vaccinarea cu trei doze în cazul în care au încheiat schemă de vaccinare cu mai multe de 270 de zile anterior.

Vestea bună dacă vreți este că toți acești cetățeni ai Uniunii Europene care posedă un astfel de certificat probabil că vor fi scutiți la nivelul Uniunii, așa este recomandarea, atât de carantină cât și de testare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Consiliul European recomandă să fie scutiți de la noile cerințe navigatorii, lucrătorii din domeniul transporturilor, pacienții care călătoresc din motive medicale grave, dar și copiii sub 12 ani, care nu au nevoie de certificat atunci când ies din țară.

În țara noastră, în prezent, aproximativ 2,4 milioane de oameni sunt imunizați și cu cea de-a treia doză, doza booster.

Foto descriptiv: Ziarul BURSA

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3