930 x122 grota rece

certificat verde

Introducerea certificatului verde pentru angajați, respinsă în Senat

Astăzi, senatorii au dezbătut și votat proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Proiectul prevedea ca certificatul COVID să fie cerut atât angajaților de la stat, cât și de la privat: cadrele medicale, angajații din instituțiile publice și din clădirile de birouri.

Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai precizează proiectul.

Citiți și: Petrecere oprită de jandarmi la un restaurant din Pitești

După 30 de zile contractul de muncă poate fi desfăcut.

Pentru adoptare erau necesare 69 de voturi, însă proiectul a fost respins de Senat, obținând doar 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”.

Cei de la PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Proiectul urmează să meargă la Camera Deputaților, care e cameră decizională.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90