NOR CURIER 930X122

certificat verde

Local din Pitești, depistat de polițiști plin ochi de clienți fără certificat verde

În județul Argeș, 72 de acțiuni punctuale au fost organizate în 72 de ore, la care au acționat, în medie, zilnic, aproape 300 de polițiști.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Peste 6000 de persoane și aproape 450 de mijloace de transport în comun au fost verificate în ultimele trei zile.

Citiți și: Petrecere oprită de jandarmi la un restaurant din Pitești

De asemenea, 446 de societăți comerciale, au fost verificate în ultimele trei zile. În urma verificărilor din ziua de 17 octombrie a.c., au fost constatate nereguli la două dintre ele, referitoare la permiterea accesului în localuri de alimentație publică pentru persoane care nu posedă certificat verde, precum și la limitarea programului de lucru.

Astfel, în ziua de 17 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la operatorii de comerț cu obiect de activitate ,,alimentație publică”, pe raza municipiului Pitești.

Cu ocazia verificărilor, la una dintre societățile comerciale verificate, s-a constatat că a fost permis accesul în restaurant fără verificarea prealabilă a certificatului verde, în incintă fiind identificat un client fără certificat verde.

Reprezentantul societății a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, totodată fiindu-i pus în vedere să respecte prevederile legale aplicabile operatorilor economici în contextul efortului de limitare a răspândirii coronavirusului.

17 DIN 30 DE CLIENȚI, FĂRĂ CERTIFICAT VERDE

De asemenea, și în noaptea de 16 spre 17 octombrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești care acționau pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2, au constatat că în incinta unui local din Pitești a fost permis accesul în restaurant fără verificarea prealabilă a certificatului verde.

În urma verificărilor s-a constatat că din cei 30 de clienți, 17 persoane nu aveau certificat verde.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a celor 17 persoane, ca urmare a nerespectării interdicției de deplasare, conform art. 65 lit. m din Legea 55/2020, valoarea sancțiunilor fiind de 5.500 de lei.

De asemenea, ca urmare a celor constatate cu privire la activitatea din local, unde nu au fost respectate măsurile de limitare a programului de lucru și de verificare prealabilă a clienților cu privire la certificatul verde, a fost înștiințat Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, conform art. 67 din Legea 55/2020, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3