EcoMoto 930×122

certificat verde

Accesul în universități, pe baza certificatului verde

Aceasta este solicitarea venită din partea Consiliul Național al Rectorilor.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Solicitarea prevede ca nimeni să nu mai poată intra în universități sau în campusuri fără să fie vaccinat, testat sau trecut prin boală, cu excepția celor care au contraindicații medicale.

La ședința Consiliul Național al Rectorilor, în urma căreia a venit și solicitarea ca accesul în universități să se facă pe baza certificatului verde, a participat și ministrul demis al educației, Sorin Cîmpeanu. 

Citiți și: Petrecere oprită de jandarmi la un restaurant din Pitești

Acesta a declarat că, deși apreciază inițiativa, deocamdată nu se poate iniția un astfel de proiect de lege din cauza faptului că avem un guvern interimar.

Am apreciat dorința rectorilor de  face din campusurile universitare medii sigure pentru întreaga comunitate academică. Pentru acest lucru, au solicitat o modificare legislativă. Pentru a institui certificatul verde în universități, atât pentru studenți, cât și pentru angajați, este nevoie de legislație primară.

Legislația primară este apanajul Parlamentului, Guvernul putând – dacă nu este guvern interimar, cum este acum – să inițieze proiecte de lege. Acum guvernul nu poate iniția un proiect de lege, doar Parlamentul poate crea acea legislație primară în baza căreia să se poată introduce certificatul verde în universități atât pentru studenți, cât și pentru angajați”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi24.

La nivelul Consiliului Rectorilor s-a discutat și despre posibilitatea de transmitere a unei scrisori către toate partidele parlamentare pentru ca acestea să precizeze ferm dacă susțin sau nu susțin un astfel de proiect.

Chiar și în universități, rata de vaccinare este sub media europeană. Ministrul crede că impunerea certificatului verde în universități ar da un impuls vaccinării.

În ceea ce privește testarea non-invazivă atât pentru elevi, cât și pentru angajații din învățământ, aceasta este asigurată din bugetul statului.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90