930×122 CAPRA 5

certificat verde

Ministrul Sănătății, despre certificatul verde la locul de muncă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut noi declarații referitoare la  introducerea certificatului obligatoriu la locul de muncă.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Acesta a declarat că fiind deja în plin val 5 al pandemiei, acest certificat nu mai este o urgență, deoarece până la implementarea lui, numărul de cazuri va scădea din nou.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, ALEXANDRU RAFILA

„Nu mai văd urgența certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgență, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune și un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni și eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 și sper că până la sfârșitul lunii februarie să ajungem într-o situație…”, a spus ministrul.

Citiți și: Petrecere oprită de jandarmi la un restaurant din Pitești

Motivul pentru care acest document nu a putut fi adoptat în România a fost neasumarea politică a unei asemenea legi, conform spuselor lui Alexandru Rafila.

„Nu este o victimă (a politicului, n.r.). Este o chestiune care nu a fost asumată politic. Pentru mine, lucrul cel mai neplăcut care mi s-a întâmplat a fost această pasare permanentă a responsabilității: cine e de vină pentru această situație legată de neadoptarea unei forme a certificatului verde – sau certificatului COVID”, a spus Rafila.

Potrivit ministrului Sănătății, prin introducerea certificatului verde s-ar fi urmărit două scopuri: reducerea transmisibilității virusului în mijloacele de transport în comun și accelerarea ritmului vaccinării.

Certificatul acesta poate fi utilizat în două scopuri. Unul este acela de stimulare a vaccinării. Pentru a călători sau a merge la serviciu ai nevoie de certificat.

Cel de-al doilea scop este legat de sănătatea publică, așa cum l-am propus în proiect alături de colegii mei de la INSP, astfel încât să treneze transmiterea. Transmisibilitatea în mijloacele de transport în comun trebuia să scadă. Desigur, aceste două scopuri sunt complementare”, a mai spus Rafila.

Foto descriptiv: Formare Medicala

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3