Donaris 930 x 122

certificat verde

Ministrul Sănătății, despre certificatul verde la locul de muncă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut noi declarații referitoare la  introducerea certificatului obligatoriu la locul de muncă.

Citiți și: Doi bărbați prinși fără certificat verde au iscat un scandal cu jandarmii

Acesta a declarat că fiind deja în plin val 5 al pandemiei, acest certificat nu mai este o urgență, deoarece până la implementarea lui, numărul de cazuri va scădea din nou.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, ALEXANDRU RAFILA

„Nu mai văd urgența certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgență, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune și un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni și eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 și sper că până la sfârșitul lunii februarie să ajungem într-o situație…”, a spus ministrul.

Citiți și: Certificatul verde obligatoriu intră în procedură de urgență pentru adoptare

Motivul pentru care acest document nu a putut fi adoptat în România a fost neasumarea politică a unei asemenea legi, conform spuselor lui Alexandru Rafila.

„Nu este o victimă (a politicului, n.r.). Este o chestiune care nu a fost asumată politic. Pentru mine, lucrul cel mai neplăcut care mi s-a întâmplat a fost această pasare permanentă a responsabilității: cine e de vină pentru această situație legată de neadoptarea unei forme a certificatului verde – sau certificatului COVID”, a spus Rafila.

Potrivit ministrului Sănătății, prin introducerea certificatului verde s-ar fi urmărit două scopuri: reducerea transmisibilității virusului în mijloacele de transport în comun și accelerarea ritmului vaccinării.

Certificatul acesta poate fi utilizat în două scopuri. Unul este acela de stimulare a vaccinării. Pentru a călători sau a merge la serviciu ai nevoie de certificat.

Cel de-al doilea scop este legat de sănătatea publică, așa cum l-am propus în proiect alături de colegii mei de la INSP, astfel încât să treneze transmiterea. Transmisibilitatea în mijloacele de transport în comun trebuia să scadă. Desigur, aceste două scopuri sunt complementare”, a mai spus Rafila.

Foto descriptiv: Formare Medicala

Donaris 555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441