EcoMoto 930×122

certificat verde

”Certificatul verde obligatoriu!”

USR propune introducerea certificatului verde pentru toţi angajaţii, indiferent că aceştia activează în sistemul public sau cel privat.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Această prevedere va fi depusă la Camera Deputaţilor sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României.

De asemenea, USR propune și o perioadă de grație de la intrarea legii în vigoare:

Citiți și: Petrecere oprită de jandarmi la un restaurant din Pitești

În cele 60 de zile, angajaţii îşi vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. 

După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajaţii nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului.”

Potrivit aceluiași amendament, dacă un angajat refuză testarea periodică din fonduri proprii, după perioada de garanție, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

Condiţionarea accesului în spaţiile publice închise de finalizarea schemei de imunizare ar contribui la scăderea riscului de infectare şi ar trebui să reprezinte un stimulent suplimentar în sprijinul deciziei de vaccinare, precizează USR într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90