NOR CURIER 930X122

certificat verde

S-a renunțat de tot la certificatul verde!

Rând pe rând, țările europene renunță la o serie de restricții Covid.

Citiți și: Lovitură pentru șoferi! Modificare extremă la Programul Rabla!

Măsurile de relaxare împotriva pandemiei continuă, iar unele reguli vizează și renunțarea la certificatul verde.

Din 27 ianuarie, Anglia a renunțat la prezentarea certificatului verde, cât și la purtarea măștii în spațiile publice.

Citiți și: Ministrul Sănătății, despre certificatul verde la locul de muncă

Danemarca a renunțat și ea la restricțiile Covid, inclusiv la obligativitatea purtării măștii și la prezentarea certificatului COVID la intrarea în locuri publice, din 1 februarie.

De pe 9 februarie, Suedia a ridicat restricțiile anti-pandemie.

Aici, prezentarea dovezii vaccinării la intrarea în locuri publice precum baruri, restaurante, mari magazine sau pentru folosirea transportului public, nu mai este necesară. În ceea ce privește purtarea măștii, aceasta a rămas o recomandare.

Cehia a renunțat și ea la certificatul verde, ca document de acces în restaurante, baruri sau la evenimente sportive și culturale.

Israelul a încetat să mai ceară populației să prezinte documente care să dovedească statutul de vaccinare.

De asemenea, și Portugalia face pași mari spre revenirea la normalitate. Guvernul țării a deci să elimine mai multe restricții anti-Covid, inclusiv cele legate de certificatul verde, din 18 februarie.

Astfel, doar persoanele care intră în țară mai sunt nevoite să prezinte documentul.

Și România este pe cale să înceapă procesul de relaxare a măsurilor. Deja se discută despre ridicarea primelor restricții, cum ar fi masca de protecție în aer liber.

În ceea ce privește măsura certificatului verde, aceasta este încă valabilă, cu mici excepții. De la începutul lunii februarie, oamenii pot intra în supermarket-urile din marile centre comerciale fără a fi condiționați de prezentarea dovezii de vaccinare. 

Starea de alertă pe teritoriul României va expira pe data de 6 martie. Odată cu ridicarea acesteia, printre primele măsuri de relaxare se poate număra și renunțarea la certificatul COVID, conform chiar spuselor ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Alma Diana spune:

    Din punctul meu de vedere, și au bătut joc de popor. Și au câștigat foarte mult bani. Foarte mulți oameni nu au ce mânca și sau scumpit foarte mult, asta defapt este criza ce au vrut să facă ei, „) să bage țara in cap și au reușit, cu restricțiile au reușit să vândă tot și se voteze ei între ei……. La pușcărie Iohannis și read Arafat și rafila au omorât foarte multe persoane in spitale, din păcate. Eu, nu sunt deacord cu certificatul verde, si nici o restricție. Cine ne păzește pe noi poporul român este un singurul este Dumnezeu, „?)

  • Cetățeanul simplu spune:

    Acuma nu mai vrem să fim printre primii, domnule Arafat?!?! Când începeau statele cu restricțiile aberante și nefondate științific erai printre primii… Acuma la renunțarea la restricții vrei să fii ultimul. Mare parte din criză ți se datorează arafate. Să dea Dumnezeu să vadă românii odata cine ești arafate și să iasă la iveală toate învârtelile tale …. Ți-am scris numele cu literă mică, întrucât fariseii ăștia ca tine trebuie să fie după gratii nu în funcții de conducere

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90