SMART KIDS 930X122

masca de protecție

Se renunță la purtarea măștii în aer liber

În ultimele zile, numărul cazurilor de COVID este în scădere, fapt ce ne aduce tot mai aproape de ridicarea restricțiilor.

Citiți și: Situația este gravă! Anunțul lui Rafila despre purtarea măștii de protecție

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că, restricțiile trebuie să fie ridicate însă, odată cu scăderea numărului pacienților internați la terapie intensivă.

În următoarele 7-10 zile, numărul pacienților la ATI ar urma să intre pe un trend descendent, este estimarea făcută de Alexandru Rafila.

Citiți și: Purtarea obligatorie a măștii de protecție revine!

În acest context, prima măsură de relaxare ar urma să fie renunțarea la portul obligatoriu al măștii în aer liber.

Ne pregătim de ridicarea restricțiilor, dar cu precauție. Nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment, decât când acest indicator al gradului de ocupare a secţiilor ATI începe să scadă în mod susţinut. (…)

Uitându-ne la modul în care numărul de cazuri scade, o să ne punem această problemă a ridicării stării de alertă în perioada următoare. Dar până se ridică starea de alertă sigur că s-ar putea renunța la anumite restricții – cum ar fi de exemplu utilizarea măștii în aer liber sau creșterea gradului de ocupare a unor instituții care organizează evenimente – dar numai în corelație cu evoluția reală”, a spus ministrul într-o conferință de presă, potrivit digi24.ro

Renunțarea definitivă la masca de protecție, adică și în spațiile închide (în interior) ar fi însă un risc, mai precizează ministrul Rafila.

Sursă foto principal: digi24.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90