930×122 CAPRA 5

masca de protecție

Video – Masca la control! Razie a polițiștilor la „Toamna Piteșteană”

Polițiștii argeșeni acționează pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2, cu scop preventiv, instruind reprezentanții unităților comerciale, dar și prin verificări ale mijloacelor de transport în comun, dar și în spațiile publice aglomerate. Scopul nu este acela de aplicare a unor sancțiuni.

Citiți și: Situația este gravă! Anunțul lui Rafila despre purtarea măștii de protecție

O astfel de activitate preventivă a fost desfășurată în zona din centrul municipiului Pitești, de către polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, dar și de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, care au acționat în sistem integrat cu pompierii argeșeni, dar și cu polițiști locali din cadrul Poliției Locale Pitești.

Citiți și: Purtarea obligatorie a măștii de protecție revine!

 

Au fost împărțite pliante, sfaturi, dar și măști de protecție.

Reamintim că, din punct de vedere legal, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile publice aflate în incinta unor imobile (mijloace de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale), dar și în spatiul public deschis aglomerat sau predispus aglomerării, cum ar fi piețele, stațiile de autobuz, proximitatea unităților de învățământ și nu numai.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate 20 de acţiuni punctuale (dintre care 17 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 2.194 de persoane, precum și 74 de mijloace de transport persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 101 societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, toate cu avertisment, toate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90