930 x122 grota rece

masca de protecție

Din nou, masca obligatorie pe stradă

Update, ora 15.16: Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a decis obligativitatea purtării măștii în exterior, peste tot, în localitățile în care indicele de incidență depășește 6 la mia de locuitori.

Citiți și: Situația este gravă! Anunțul lui Rafila despre purtarea măștii de protecție

Astfel, începând din această noapte, ora 00.00, în județul Argeș este obligatorie purtarea măștii la interior și la exterior, peste tot, în localitățile în care incidența depășește 6 la mia de locuitori.

În toate localitățile în care incidența este mai mică de 6 la mia de locuitori, este obligatorie purtarea măștii la interior și la exterior în locurile aglomerate cum ar fi: bâlciuri, târguri, talciocuri, piețe, stații de autobuz, în proximitatea școlilor, în fața magazinelor, a bancomatelor, a instituțiilor publice.

Citiți și: Purtarea obligatorie a măștii de protecție revine!

Știrea inițială, ora 13.52

Potrivit unui ordin comun al ministrului interimar al Sănătății și cel al Afacerilor Interne , masca de protecție va deveni din nou obligatorie pe stradă.

Este vorba despre localitățile în care rata de infectare depășește pragul critic de 6/1000 de locuitori.

Cel mai probabil, această obligativitate va intra în vigoare de astăzi, după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene.

Măsura vine după ce numărul de infectări a crescut îngrijorător în ultima perioadă, și după ce, în România, toate paturile la ATI sunt ocupate.

Reamintim că, în Argeș, cinci localități au depășit pragul de șase infectări la mia de locuitori. Municipiul Pitești se apropie și el de pragul critic. Subiectul pe larg, AICI – Argeș: 35 de localități în scenariul roșu. Pitești a depășit și pragul de 5/1000

Foto principal – descriptiv: Ziarul Puterea

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90