930×122 CAPRA 5

masca de protecție

Când scăpăm de masca de protecție? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 6 aprilie, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că, purtarea măștii de protecție va fi ultima restricție la care se va renunța.

Citiți și: Situația este gravă! Anunțul lui Rafila despre purtarea măștii de protecție

Renunțarea la masca de protecție va fi o măsură luată de autorități în funcție de numărul persoanelor vaccinate. Astfel, colonelul Valeriu Gheorghiță estimează că, atunci când țara noastră va avea peste 10 milioane de persoane vaccinate, va fi luată în calcul și renunțarea la masca de protecție.

„De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori. Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste 10 milioane de persoane vaccinate. Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Citiți și: Purtarea obligatorie a măștii de protecție revine!

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că, purtarea măștii de protecție ar trebui să fie o măsură pe care să o aveam în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece, deoarece aceasta ne protejează împotriva tuturor infecțiilor care se transmit pe cale respiratorie, nu doar de COVID-19.

„Masca de protecție ne protejează nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a mai adăugat acesta.

Foto descriptiv

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90