Donaris 930 x 122

elevi

Până când vor purta elevii mască la școală

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat vineri, la finalul conferinței de presă susținută la Guvern că, elevii vor purta în continuare măști de protecție în interiorul unităților de învățământ.

Citiți și: Se dau tichete în valoare de 500 de lei!

De asemenea, potrivit edupedu.ro, ministrul a mai adăugat că ridicarea acestei restricții, atât pentru copii cât și pentru alte categorii de persoane, nu este pe masă până când nu se va înregistra o scădere semnificativă a cazurilor.

În momentul în care nu se va mai înregistra o transmitere comunitară a virusului, eliminarea măștii de protecție ar putea fi o măsură de relaxare introdusă atât elevilor, cât și altor categorii de persoane.

Citiți și: Argeș. La școală, ca la bar! Elevi prinși fumând într-o unitate de învățământ

Totodată, Rafila a declarat că menținerea școlilor deschise în valul 5 al pandemiei a fost o alegere bună.

Cât timp avem transmitere comunitară, cred că este o măsură grăbită, cred că putem să facem acest lucru nu numai cu elevii, ci și cu alte categorii de persoane în momentul în care transmiterea comunitară dispare. Discutăm încă de circa 10.000 de cazuri noi care se înregistrează zilnic, asta înseamnă că există circulație, și e bine să avem o conduită responsabilă.

Datorită acestei conduite responsabile și a faptului că am decis, la nivelul Guvernului României, să menținem școlile deschise, am ajuns să trecem cu bine de acest val, numărul de copii care au ajuns să fie internați în spitale este redus, de asemenea și numărul de copii internați la secțiile de terapie intensivă.

Asta demonstrează că menținerea școlilor deschise a fost o măsură corectă, utilizarea măștii în interior a fost, de asemenea, o măsură corectă și o vom menține în mod evident până în momentul în care transmiterea aceasta comunitară se va reduce foarte mult.”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit aceleași surse.

Sursă: edupedu.ro

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90