NOR CURIER 930X122

cand scapam de masca de protectie

Autorităţile ne propun un „târg”: scăpaţi de mască dacă mergeţi la vaccinare

1 august este termenul propus de autorităţi pentru renunţarea la masca de protecţie facială, însă data menţionată nu este bătută în cuie şi, potrivit ultimelor discuţii, este posibil ca nu toţi românii să se bucure de această măsură de relaxare.

Citiți și: Situația este gravă! Anunțul lui Rafila despre purtarea măștii de protecție

Concret, la decizia de renunţare a purtării măştii în spaţii deschise va conta situaţia epidemiologică din localitatea respectivă şi numărul de persoane vaccinate la nivelul fiecărei localităţi. Deocamdată, nu s-a stabilit un număr exact sau un procent anume care ar permite aplicarea măsurii.

Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, citată de digi24.ro că „se ia în calcul ca decizia cu privire la această măsură de relaxare să poată să fie şi corelată la nivel local şi cu numărul de persoane vaccinate la nivelul fiecărei localităţi. Sunt de acord că, atunci când suficientă populaţie va fi vaccinată, nu mai există motiv de restricţii, dar încă nu suntem în acel moment”.

Citiți și: Purtarea obligatorie a măștii de protecție revine!

Ministrul a lăsat şi o „portiţă” de scăpare, în cazul în care măsura se amână.  „Cea mai mare răsplată pentru vaccinare e liniştea pe care o simţim după ce ne-am vaccinat”, este de părere Ioana Mihăilă.

Emanuel Soare îndeamnă populaţia să se vaccineze

La nivel judeţean, unul dintre promotorii activi ai vaccinării este subprefectul Emanuel Soare (FOTO) care, ori de câte ori are ocazia, îndeamnă populaţia să meargă să se vaccineze. Cel mai recent anunţ de acest fel a fost publicat pe pagina sa personală de Facebook, zilele trecute.

 

„100 de profesori se vaccinează astăzi (n.r. – sâmbătă, 8 mai) la Inspectoratul Școlar Județean Argeș, in cadrul unei campanii inedite organizate de către Inspectorul Școlar General, doamna Liliana Murgulet, un lider autentic pentru învățământul argeșean.

Profesorii dau, astfel, un exemplu pentru toți argeșenii: vreți educație de calitate pentru copiii dvs., în siguranță, față în față? VACCINAȚI-VA de urgență!

Astfel de campanii vor continua în perioada următoare. O felicit pe doamna Liliana Murgulet pentru initiativa si pe doamna Mariana Bosneag, șeful medicilor de familie din Argeș, pentru echipa de cadre medicale pusă la dispoziție.

Vaccinarea de urgență este SINGURA soluție pentru normalitate!”, a scris Emanuel Soare pe Facebook.

(Foto: descriptiv / Sursa: digi24.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3