930×122 CUMPANA 5

masca de protecție

Florin Cîțu: Deocamdată, cu mască la locul de muncă, la interior

Deși măsurile de relaxare au fost anunțate, în ceea ce privește renunțarea la masca de protecție la locurile de muncă, unde toți angajații sunt vaccinați, încă nu există o decizie clară.

Citiți și: Situația este gravă! Anunțul lui Rafila despre purtarea măștii de protecție

După 1 iunie vom lua o astfel de decizie”, a declarat premierul României, Florin Cîțu în cursul zilei de sâmbătă, contrazicând astfel declarațiile făcute în spațiul public, tot în cursul zilei de ieri.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat sâmbătă, 15 mai, după ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti faptul că, companiile sunt cele care pot decide dacă în birourile în care toți angajații sunt vaccinați să se renunțe la masca de protecție.

Citiți și: Purtarea obligatorie a măștii de protecție revine!

Florin Cîțu a comentat această declarație afirmând faptul că, s-a produs o confuzie în această privință, provocată de o prevedere publicată oficial într-un ordin al Ministerului Sănătății. „Există o prevedere în Ordinul ministrului sănătății, dar cred că este o decizie luată înainte de a analiza foarte bine”, a declarat Florin Cîțu.

De la 1 iunie vom discuta acest lucru. Eu cred că se va schimba acest ordin. Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior. Acest ordin va fi modificat, după 1 iunie discutăm de alte modificări”, a concluzionat premierul.

La întrebarea reporterilor dacă a fost vorba despre o „scăpare”, Florin Cîțu a răspuns că „este posibil”.

Reamintim că, posibilitatea renunțării la masca de protecție în interior, la locul de muncă dacă toți angajații sunt vaccinați fusese luată în discuție de comitetul interministerial care a dezbătut noile măsuri de relaxare.

În hotărârea de guvern publicată vineri seara pe tema ridicării unor restricții, o astfel de posibilitate nu este menționată.

Sursă foto: profit.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache