930×122 CAPRA 5

masca de protecție

Oficial: Elevii nu vor purta măşti în interior, în anumite condiţii

Noul Ordin prin care sunt stabilite măsurile pentru organizarea cursurilor în noul an şcolar conţine mai multe precizări cu privire la obligaţiile elevilor şi cadrelor didactice.

Citiți și: Situația este gravă! Anunțul lui Rafila despre purtarea măștii de protecție

Astfel, personalul  didactic/nedidactic  și  personalul  didactic auxiliar  implicat  în  procesul  de  învățământ  în  unitățile  de învățământ special are obligația să poarte mască de protecție în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor, precum și în sălile de clasă, cu  excepția situațiilor în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor putea folosi  viziere.

În cazul elevilor din învățământul  special, masca de protecție are caracter de recomandare adaptată specificului procesului educațional și nu reprezintă o obligație.

Citiți și: Purtarea obligatorie a măștii de protecție revine!

La festivitatea de deschidere a anului școlar/ universitar, care obligatoriu se va face doar în exterior, este obligatorie purtarea măștii de protecție. Durata festivităţii să nu depășească 1,5 ore.

Tot în Ordinul de ministru, se precizează că este permisă desfășurarea orelor de educație fizică în săli de sport/spații interioare, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2/1.000 de locuitori.

La o rată de incidență mai mare de 2/1.000 de locuitori, orele de educație fizică se pot desfășura doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție. Prin excepție, preșcolarii nu au obligația purtării măștii de protecție în timpul orelor de educație fizică, indiferent de rata de infectare.

ORDINUL DE MINISTRU, AICI

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90