930×122 CAPRA 5

masca de protecție

Anunţ de ultimă oră privind masca: „Deciziile Curţii Constituţionale se vor executa”

Curtea Constituţională a constatat neconstituţionalitatea Ordonanţei 192 / 2020, pentru modificarea şi completarea Legii 55 / 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

Citiți și: Situația este gravă! Anunțul lui Rafila despre purtarea măștii de protecție

În şedinţa de Guvern care s-a încheiat în urmă cu puţin timp, premierul Nicolae Ciucă a declarat: „Spun din capul locului că deciziile Curţii Constituţionale se vor executa. Trebuie să aşteptăm motivarea şi publicarea deciziei […]. Personal, fac apel la populaţie pentru a ne proteja în continuare de ceea ce înseamnă pericolul acesta al infectării. Se găseşte în continuare la un nivel de risc ridicat„.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că este convins că va fi respectată decizia CCR, însă, referitor la măsuri, apreciază că „utilizarea măştii nu reprezintă o restricţie în sine, ci o măsură care previne sau încetineşte transmiterea în comunitate a acestei infecţii.”

Citiți și: Purtarea obligatorie a măștii de protecție revine!

Potrivit deciziei CCR, se va elimina obligativitatea purtării măştii în aer liber, însă rămân în vigoare măsurile cu privire la purtarea măştii în spaţii închise.

DECIZIA CCR, AICI

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3