930 x122 grota rece

carantina de noapte

Localităţi importante din Argeş ies azi din carantina de weekend

Localităţi importante din Argeş ies azi din carantina de weekend. Astăzi are loc şedinţa CJSU în care se va lua o decizie cu privire la localităţile al căror termen pentru restricţiile speciale expiră astăzi, la ora 23.59.

Citiți și: Județul Argeș, surpriză de proporții în „lupta” cu virusul

Este vorba despre comunele Valea Iaşului, Lereşti, Budeasa şi Morăreşti.

Prefectul Emilia Mateescu a declarat în urmă cu puţin timp pentru ePiteşti: „Ne uităm pe cifrele de astăzi, unde este scăzută rata nu mai e nicio discuţie, nu se mai prelungesc măsurile. La celelalte, o să vedem dacă decidem prelungirea măsurilor (luarea, din nou, a aceloraşi măsuri).”

Citiți și: Ultima oră: Municipiul Piteşti, la un pas de ieşirea din zona roşie. Întreaga listă se „subţiază”

Două localităţi vor ieşi sigur de sub măsurile speciale: Budeasa, unde rata de infectare a scăzut la 1,44/1.000 de locuitori, respectiv Lereşti, unde incidenţa a scăzut la 2,73/1.000 de locuitori.

Din păcate, la Morăreşti rata de infectare este una ridicată în continuare (7,48/1.000 de locuitori) şi cel mai probabil măsurile vor fi prelungite.

În ceea ce priveşte Valea Iaşului, cu o incidenţă de 4.37/1.000 de locuitori, rămâne de văzut raportul actualizat DSP Argeş care va fi publicat astăzi şi care va fi pe masă, în analiză, la şedinţa CJSU de la ora 13 (UPDATE 16 aprilie, ora 10.30: rata de infectare la Valea Iaşului a scăzut la 3,28/1.000 de locuitori, deci iese de sub restricţiile speciale).

Ratele de infectare, actualizare 16 aprilie (FOTO). Rata de infectare în Piteşti a scăzut la 3,75 la mie. Schimbări şi în alte localităţi.

 

 

Pentru municipiul Piteşti, al cărui termen expiră la data de 23 aprilie, ora 23.59, va fi organizată o altă şedinţă, a precizat Emilia Mateescu.

„Urmărim ce se întâmplă la Piteşti. Măsurile sunt luate pe două săptămâni şi nu intervenim pe ele până la expirarea termenului”, a transmis Prefectul.

(Foto: descriptiv)

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90