New Profesional Consult 930 x 122

raed arafat

Curtea de Apel Cluj: condiționarea participării la evenimente discriminează. Raed Arafat anunță soluții radicale

Curtea de Apel Cluj a hotărât de curând anularea unor prevederi din Hotărârea de Guvern nr.580/2021 care se referă la condiționarea participării la spectacole, nunți, botezuri, competiții sportive sau alt gen de evenimente de prezentarea de către participanți a dovezii vaccinării sau a unui test negativ la Covid-19.

Citiți și: Raed Arafat, spionat. S-a găsit un microfon ascuns în biroul său

Instanța își motivează decizia afirmând că foarte multe persoane, din cauza convingerilor religioase, sau a stării de sănătate nu pot recurge la măsura vaccinării şi prin urmare sunt excluse de la toate activităţile sportive, culturale, sociale permise de Hotărârea de Guvern.

De asemenea, la momentul adoptării hotărârii, salariul mediu net în România era de aproximativ 3.500 de lei fără să vorbim de venitul minim pe economie şi de faptul că există persoane care nu au nici măcar acest venit. Or, efectuarea unui test RT-PCR sau a unui test antigen rapid trebuie să se realizeze la un laborator medical care să certifice exactitatea rezultatului testului şi cum aceste teste nu sunt gratuite foarte multe persoane nu vor avea posibilitatea financiară să efectueze acest test şi prin urmare vor fi nevoite să recurgă la vaccin care este gratuit pentru a putea participa la aceste activităţi”, a explicat Curtea de Apel Cluj.

Citiți și: Arafat, despre ridicarea restricțiilor în România

În motivarea deciziei, instanța mai menționează că nu există niciun studiu care să conducă la concluzia necesităţii instituirii acestor măsuri suplimentare de excludere şi la lipsa oricărei importanţe a faptului că un număr mare de persoane au făcut boala şi este imunizată prin efectul bolii.

Autoritățile au atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Curții de Apel Cluj

Nu comentez deciziile judecătorești. E o decizie nedefinitivă, noi am atacat-o la Înalta Curte de Casație și Justiție, deci o să ajungă să fie judecată acolo”, a comentat, vineri seara, la postul de televiziune Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Sunt trei variante: vrei să te vaccinezi, perfect – și atenție, vaccinul e la liber, nu mai este restricție că nu avem vaccin; nu vrei să te vaccinezi, te testezi sau dovedești că ai trecut prin boală. Când situația este OK, cazurile puține, răspândirea redusă, mare problemă n-ar fi, să zicem. Dar în momentul în care începi să ai creșteri și începi să ajungi la anumite incidențe, atunci îți rămâne o soluție: să restricționezi complet activitatea”, a explicat acesta.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care decizia Curții de Apel Cluj rămâne definitivă, șeful DSU a spus că în momentul în care se va constata că rata incidenței îmbolnăvirilor crește, situația nu va putea fi controlată decât interzicând total aceste evenimente, în loc să le permiți parțial.

O altă soluție la fel de radicală ar fi limitarea numărului de oameni care intră în contact, exact ca în perioada când nu existau vaccinuri.

Deci, există soluții, dar ele nu vor fi pe placul tuturor.”, a mai adăugat Raed Arafat.

Foto descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • abb spune:

    si care sunt cretinii care nu se pot vaccina din cauza religiei? care e religia care interzice vaccinarea? cred ca judecatorii au fost antivaxxeri mai degraba…

570×90 MAIA