Donaris 930 x 122

raed arafat

„Oamenii au fost păcăliți. Punct”

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat duminică seara la Digi24 că platformele sunt cele care îi ajută pe unii oameni să răspândească informații false. Acesta a vorbit despre anumite persoane care vin în dezbateri televizate și răspândesc dezinformare, afirmă chiar faptul că pandemia nu există, iar oamenii mai simpli tind să creadă.

Citiți și: Curtea de Apel Cluj: condiționarea participării la evenimente discriminează. Raed Arafat anunță soluții radicale

„Sunt oameni care răspândesc știri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni, care invită astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării, se pronunță împotriva oricărei măsuri luate de autorități pentru a limita răspândirea bolii, ba unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă”, a spus Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență cataloghează aceste fapte ca fiind libertatea de a dezinforma și de a manipula, nicidecum libertate de exprimare.

Citiți și: De ce ni s-a interzis să ieşim din case după ora 22. Explicaţiile lui Arafat

DECLARAȚIILE LUI RAED ARAFAT

„Libera exprimare este garantată, este un lucru pe care îl respectăm cu toții, dar când îți ies oameni care n-au nicio bază științifică și comentează lucruri la care nu se pricep și vin cu informații false, cu informații denaturate, într-o țară în care s-a ajuns la 300 de decese pe zi, este un moment în care trebuie să decizi – da, continuăm să-i lăsăm să-și bată joc de orice decizie care se ia sau, măcar acolo unde transmiterea se face prin canale ale mass-mediei, acolo să se gândească – n-am zis că noi o s-o facem, ci să se gândească  – respectivele canale dacă vor să fie responsabile în continuare pentru ceea ce vedem în țară. (…)”

„Au libertate, scriu toți pe Facebook-uri, scriu pe social media, ies în stradă și spun ce vor, nimeni nu i-a oprit, dar măcar să nu continuăm răspândirea forțată prin unele canale, la care se uită foarte multă lume, care este puțin informată și care stă și ia aceste informații de bune, pentru că au încredere într-o persoană sau au încredere într-un post sau au încredere într-un prezentator și ne trezim că ajungem să avem un număr de pacienți mult peste capacitatea noastră și avem număr de decese de 300 pe zi, ceea ce este imens.”

OAMENII AU FOST PĂCĂLIȚI

„Au fost păcăliți (n.r. oamenii). Punct. Trebuie să recunoaștem. Au reușit unii să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze. Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin. Diferența a fost păcălită de cei care au mințit și care au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință, așa că la acest moment cred că trebuie să stăm toți și să ne gândim în liniște, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi. (…)

Să se gândească: oare au fost păcăliți? Este momentul să se gândească că nimeni nu le vrea răul când îi sfătuim să se vaccineze ca să se protejeze”, a fost îndemnul lui Raed Arafat.

Foto descriptiv: Forbes

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

2 comentarii

  • Adevaru spune:

    Clar. El stie sigur ca ne-a pacalit. Inca de atunci cand a gasit,, primul infectat,,.Vax!

  • Nita Ioana spune:

    Oamenii sunt speriati de moarte.Cineva a bagat frica in ei, spunandu le ca dupa vaccin in 2-3 ani vor muri cei vaccinati.Cine este autorizat ,sa iasa pe sticla sa infirme aceasta aberatie.

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441