Donaris 930 x 122

raed arafat

Raed Arafat, despre ridicarea restricțiilor

Raed Arafat, șeful DSU, a făcut noi precizări despre ridicarea restricțiilor pe teritoriul României.

Citiți și: Raed Arafat, spionat. S-a găsit un microfon ascuns în biroul său

„Ne apropiem de un moment în care se vor lua măsuri de relaxare, fără nicio discuţie, cum au luat toate celelalte ţări din jurul nostru, dar acest moment va fi corelat, bineînţeles, cu scăderea impactului pe partea de spitale, de secţie de terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat, luni seara, la B 1 TV.

Acesta confirmă faptul că suntem extrem de aproape de aceste măsuri de relaxare, însă înainte ca restricțiile să fie anulate trebuie făcută o analiză serioasă.

Citiți și: Elevii nu vor mai primi teste de salivă la şcoală

„Vedem o scăderea numărului de cazuri, asta nu poate fi negat, scade semnificativ numărul cazurilor, dar în continuare avem un număr semnificativ la terapie intensivă şi cu o uşoară creştere zilnică. Va mai dura puţin timp până vom vedea că începe să scadă şi numărul cazurilor pe secţiile de terapie intensivă”, a adăugat Raed Arafat.

Prima restricție care va fi ridicată se referă masca de protecție care nu va mai trebui să fie purtată în spațiul deschis.

Secretarul de stat a mai apreciat faptul că, dacă se ajunge din nou la un număr de cazuri care pune presiune pe sistemul medical, va fi un semnal de alarmă.

„Orice creştere care vine cu impact pe partea medicală ridică un semnal de alarmă. Dacă este fără impact pe partea medicală, atunci nu are de ce să ridice semnalul de alarmă.

Orice creştere care vine cu impact pe secţiile de terapie intensivă, cu capacităţile de internare şi implicit pe unităţile de primiri urgenţe poate să fie un motiv de îngrijorare şi să fie analizat dacă sunt de luat anumite măsuri sau nu”, a subliniat șeful DSU.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90