NOR CURIER 930X122

carantina de noapte

Piteştiul RESPIRĂ uşurat. Ordinul de 3 la mie pentru ieşirea din carantina extinsă – ANULAT

Piteştiul respiră uşurat. Ordinul care plasa Piteştiul, dar şi multe alte localităţi în carantină extinsă, în continuare, în baza unor noi criterii de carantinare, a fost abrogat ieri seară de premierul Florin Cîţu.

Citiți și: Județul Argeș, surpriză de proporții în „lupta” cu virusul

Acest ordin este cel care a generat mari disensiuni în coaliţie, care au condus la demiterea ministrului Voiculescu şi a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan (detalii, AICI).

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial: „Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”.

Citiți și: Ultima oră: Municipiul Piteşti, la un pas de ieşirea din zona roşie. Întreaga listă se „subţiază”

Rafila a precizat la postul Digi24 că specialiștii nu au fost de acord cu unele poziții ale Ministerului Sănătății și nici cu indicatorii pentru carantinare propuși de secretarul de stat demis Andreea Moldovan.

Actualizare 15 aprilie: rata de infectare în Piteşti, potrivit ultimelor date furnizate de către DSP Argeş, este de 3,84/1.000 de locuitori.

Important: Hotărârea CNSU precizează faptul că incidenţa trebuie să scadă sub 3.5 la mie pentru schimbarea măsurii. Mâine, 16 aprilie, va avea loc o şedinţă la nivelul CJSU Argeş.

 

 

 

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90