New Profesional Consult 930 x 122

alcool

Cât putem bea fără să ne îmbolnăvim

Cât putem bea fără să ne îmbolnăvim

Citiți și: Pitești. Medic cunoscut, fratele afaceristului John Brănescu, s-a împușcat în cap și a murit!

Dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă la Spitalul Județean de Urgență Galați, susține că alcoolul chiar și în cantitate mică este dăunător pentru organism, conform Adevărul.ro.

Medicul Alexandru Nechifor este prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, medic specialist medicină internă și atestat în adictologie în Bordeaux- Franța.

Citiți și: Argeș. Un șofer a dat de belea pe DN 7

Dr. Nechifor face referire la cele mai ample studii privind alcoolul și efectele asupra sănătății creierului.

Studiile respective au inclus 25.378 de participanți și au demonstrat faptul că orice cantitate de alcool consumată este corelată cu afectarea sănătății creierului.

Astfel, consumul de alcool apariția unor afecțiuni precum demența, accidentul vascular cerebral, steatoza hepatică, pancreatita și altele, avertizează medicul.

Alte boli de care alcoolul poate fi responsabil sunt hepatita, ciroza, ulcerul gastric, sindromul de anxietate, sindromul depresiv, hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, cancerul de esofag, cancerul de colon, cancerul de rect, cancer hepatic, cancerul mamar.

Dacă totuși alegem să consumăm alcool, atunci ideal este ca această cantitate să fie cât mai mică cu putință, să nu se facă pe „stomacul gol”, și să fie urmată de hidratare corespunzătoare cu apă.

Foto principală: Arhivă/Descriptiv

Foto interior: Adevărul.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

570 X 90 CAPRA 3