pizzeria sapori  930 122

dsp

CAZURILE DE RUJEOLĂ SE ÎNMULȚESC. DSP AVERTIZEAZĂ

Cazurile de rujeolă se înmulțesc. DSP avertizează. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP), se constată o creștere a incidenței cazurilor de rujeolă în județul Argeș.

Citiți și: Alertă sanitară: Spitalele sunt pline! Izolați-vă

În luna martie 2018, în județul Argeș au fost confirmate 12 cazuri de rujeolă (9 copii și 3 adulți). DSP informează că cele mai multe cazuri, 3, au fost depistate într-o familie din comuna argeșeană Stolnici.

”Cele 3 cazuri fac parte dintr-un focar familial, familia respectivă contactând virusul de la o rudă din județul Dâmbovița.”, transmite sursa citată.

Citiți și: Alertă în sistemul medical! Sunt tot mai multe cazuri

În ceea ce privește celelalte cazuri confirmate de rujeolă, situația este următoarea: în municipiul Pitești și comunele Mozăceni, Mihăești, Cetățeni și Dragoslavele – câte 1 caz, iar în orașul Costești și comuna Bughea de Jos – câte 2 cazuri. „Sunt cazuri izolate, fără legătură epidemiologică unul cu altul.”, precizează DSP.

În total, de la începutul anului și până în prezent în Argeș au fost confirmate 14 cazuri de rujeolă.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii de rujeolă, ”DSP Argeș recomandă vaccinarea ROR. Vaccinul li se adresează copiilor între 9 luni și 9 ani și este administrat de medicul de familie.”

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90