930 x122 grota rece

aparat

CJ A LANSAT PROCEDURA PENTRU CUMPĂRAREA PRIMULUI APARAT DE TESTARE COVID-19 DIN ARGEȘ

Consiliul Județean Argeș a lansat pe 26 martie 2020 procedura de achiziție publică pentru cumpărarea în regim de urgență a unui aparat și a kit-ului de testare pentru COVID-19.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Potrivit anunțului înregistrat în sistemul electronic de achiziții publice, este vorba despre un contract de furnizare și de instalare a unui sistem Real-Time PCR cu echipamente auxiliare indispensabile și de kit-ul pentru detecția COVID-19 (coronavirus).

Procedura vizează cumpărarea unui singur astfel de echipament.

Citiți și: Argeș. Cel mai lung drum modernizat cu fonduri europene. Proiectul, peste 25 mil. €

Termenul pentru prezentarea ofertelor de către firmele interesate care comercializează astfel de echipamente este 3 aprilie 2020, ora 15. Criteriul de atribuire va fi prețul cel mai scăzut.

Valoarea estimată a achiziției se ridică la 462.185 de lei.

Consiliul Județean a alocat suma necesară într-o ședință extraordinară în plen care s-a desfășurat pe 17 martie 2020 (AICI, subiectul pe larg).

Cu o zi înainte, pe 16 martie 2020, președintele CJ, dr. Dan Manu, anunța că autoritățile județene au făcut demersurile necesare pentru achiziționarea a 2 aparate pentru testare coronavirus în județul Argeș (amănunte, AICI). Primul, ar fi urmat să fie cumpărat cu bani de la Ministerul Sănătății (nu mai există informații în legătură cu această intenție). Al doilea este cel pentru care CJ a lansat licitația.

Testele pentru cetățenii din județul Argeș se fac doar în afara județului (la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București). Argeșul nu dispune de un aparat de testare COVID-19.

Viitorul nou aparat ar urma să fie instalat și să funcționeze la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, conform anunțului inițial făcut de Dan Manu. (Foto: descriptiv. Sursă foto: PMO) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3