930×122 CAPRA 5

copii

COPIII CU SHU – ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Ministerul Sănătății anunță că la această oră în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” din București mai sunt internați 3 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU).

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Medicii au informat Ministerul Sănătății că în condițiile menținerii evoluției favorabile a stării de sănătate a micuților, până la sfârșitul acestei săptămâni o parte dintre copii vor putea fi externați.

Toți cei 3 copii sunt internați în Secția de Nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate. Doar unul dintre ei mai este supus procedurilor de dializă peritoneală (este vorba despre copilul din orașul argeșean Mioveni). Copiii au o stare bună de sănătate, cu evoluție favorabilă.

Citiți și: Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

„Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii Ministerului Sănătății recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.”, informează Ministerul Sănătății.

Autoritățile nu au depistat cauza îmbolnăvirii copiilor cu SHU. (Foto: libertatea.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3