Donaris 930 x 122

alocații

CREȘTE ALOCAȚIA

În luna octombrie 2016 ar urma să crească alocaţia de hrană pentru pacienţii din spitalele publice, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Sănătăţii.

Citiți și: Criză în spitale! Pacienții, obligați să contribuie financiar

În prezent, nivelul alocaţiilor de hrană se situează între 7 şi 13 lei pe zi pentru bolnavii adulţi şi între 1,8 şi 14,5 lei pe zi pentru copii. Din octombrie alocaţiile de hrană pentru pacienţii adulţi ar urma să fie cuprinse între 7 şi 19,4 lei pe zi, iar pentru copii – între 3 şi 17,5 lei pe zi.

De exemplu, pentru bolnavii de diabet adulţi, pentru lăuze, bolnavii arşi, pentru pacienţii care au hepatită şi bolnavii adulţi diagnosticaţi cu cancer alocaţia de hrană va creşte la 15 lei pe zi. Tot din octombrie anul acesta, pentru copiii bolnavi de diabet alocaţia zilnică de hrană va fi de 17,5 lei. Bolnavii care fac hemodializă vor avea alocaţie zilnică de hrană de 9 lei.

Citiți și: Bani mai mulți pentru copii!

Aceste sume urmează să fie suportate din bugetele de venituri şi cheltuieli ale spitalelor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3