930×122 CAPRA 5

coronavirs

CRIZĂ DE LOCURI ÎN SPITALELE COVID-19 DIN ARGEȘ. CE SOLUȚIE AU GĂSIT AUTORITĂȚILE

Luni a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Pentru că spitalele COVID din județ sunt aproape pline cu pacienți, prin hotărârea CJSU nr 24/20.07.2020 s-a hotărât desemnarea Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni ca unitate COVID-19, destinată persoanelor cu infecție SARS-CoV-2 asimptomatice, sau cu forme ușoare.

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

„Pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni, cu domiciliul în Argeș, vor fi transferați la Secția Pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești, iar cei domiciliați în alte județe la unități de profil similare din județul de domiciliu”, precizează prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Vor fi mutați aproximativ 30 de pacienți (6 sunt din alte judete). Tratarea bolnavilor COVID-19 se va face de către personalul dedicat al spitalului TBC Leordeni.

Citiți și: O nouă variantă COVID, extrem de mortală, creată în laborator!

„În plus, s-a hotărât ca Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) să întreprindă toate demersurile necesare în vederea suplimentării numărului de paturi ATI disponibile în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Acest lucru se va face prin solicitarea unei unități mobile cu paturi pentru terapie intensivă care va fi folosită pentru pacienți COVID-19 pozitivi și care va fi deservită de către personal dedicat al Spitalului Județean de Urgență Pitești”, precizează prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Foto descriptiv: mures.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3