SMART KIDS 930X122

copii

CUM ÎI CONVINGEM PE CEI MICI SĂ SE SPELE PE DINŢI?

Nu puțini sunt copiii care nu vor să meargă seara la baie pentru a se spăla pe dințișori. Motivele pentru care micuții refuză această practică sunt diverse, de la educația primită, până la tehnicile de folosire a periuței de dinți. Potrivit medicilor stomatologi, părinții au un rol vital în educația stomatologică a copiilor, iar vârsta critică la care micuții trebuie să deprindă acest obicei este între 3 și 6 anișori.

Citiți și: Acești salariați nu vor putea fi obligați la ture de noapte

E bun și un cântecel în timpul periajului

„Fără îndoială, părinții sunt cei care trebuie să lucreze intens la acest capitol și să facă eforturi pentru a-i învăța pe copii să se spele pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Ideal ar fi după fiecare masă și este obligatoriu seara, înainte cu culcare.”, explică dr. Oana Coriu, medic primar de stomatologie generală și coordonator al cabinetelor medicale școlare din Sectorul 6 din Capitală.

Citiți și: S-a schimbat legea! De la ce vârstă vor avea copiii carte de identitate

Părintele are, deci, rolul cel mai important până la vârsta de 6 ani a copilului. Cei mici îi copiază pe cei mai mari. Trebuie ca părintele să ofere un exemplu și să se spele el pe dinți în fața copilului și să facă din această activitate o joacă plăcută. Timpul corect de periaj este de aproximativ două-trei minute, timp în care se poate asculta și un cântecel despre spălatul pe dinți, astfel încât pentru copii să fie ceva plăcut și distractiv. „Cei mici deprind acest obicei și este foarte important să-l dobândească până la vârsta de 6 ani.”, precizează dr. Oana Coriu.

Pasta trebuie să aibă gust bun

Potrivit medicului stomatolog, pentru a-l determina pe copil să deprindă acest obicei este importantă și pasta de dinți, care trebuie să aibă un gust bun, iar periuța trebuie să fie de mărime corespunzătoare.

,,Este foarte important ca micuții să folosească periuțele în funcție de vârstele pe care le au. Pe lângă faptul că pasta trebuie să fie atractivă și cu un gust plăcut, periuțele trebuie să fie și ele interesante, cu personaje din desene animate și foarte colorate, atrăgătoare. Nu trebuie folosite periuțe mai mari decât cele indicate vârstei. Dacă sunt prea mari, copiilor le vine să vomite și atunci spălatul pe dinți devine neplăcut.”, mai spune stomatologul. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3