930×122 CAPRA 5

coronavirus

Dr. Gabriel Copciag: Am văzut paturi eliberându-se într-un ritm amețitor și nu pentru că pacienții se vindecau”

Dr. Gabriel Copciag, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Pitești s-a vaccinat marți.
„După luni de zile, în condiții fără precedent, extrem de dificile și cu resurse terapeutice limitate, în care am tânjit practic după arme eficiente, ni s-a oferit, în sfârșit, ceva palpabil, ceva care și-a dovedit eficiența în studii pe o populație foarte mare de indivizi – singura modalitate de combatere a noului virus.
Este păcat să nu profităm de această șansă. Mulți vor spune că vaccinul nu are proba timpului, dar eu aș aminti de impredictibilitatea virusului – atât cea imediată, prin manifestările variate cu potențial letal de la o persoană la alta, cât și cea pe termen lung – nu știm ce consecințe există secundar leziunilor apărute în timpul infecției”, a spus medicul după imunizare .
„Am făcut-o pentru progres și pentru revenirea la normalitate”
Dr. Gabriel Copciag a explicat pe pagina de Facebook a Spitalului Județean de ce s-a vaccinat.
„Acest virus a decimat familii, ne-a învins de multe ori, la propriu, prin pierderea colegilor și prietenilor, a adus suferință celor afectați și celor apropiați lor.
Am văzut paturi eliberându-se într-un ritm amețitor și nu pentru că pacienții se vindecau. Apoi, la fel de repede, am văzut paturile reocupându-se. Să nu uităm și de implicațiile asupra calității vieții, a izolării, a șomajului, a economiei cu tot ce înseamnă ea.
Încă de anul trecut, din luna martie, ne-am dorit cu toții să ne recâștigăm viețile. Acum avem șansa să o facem. Eu m-am vaccinat împotriva Covid-19. Am făcut-o pentru progres și pentru revenirea la normalitate. Tot ce s-a întâmplat în anul 2020 să rămână în urmă, pentru că medicina bazată pe dovezi a schimbat cu adevărat cursul evoluției noastre în timp”.
.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90