New Profesional Consult 930 x 122

apa

baraj-pecigeanu

FACI BAIE ÎN LOCURI NEAMENAJATE? IATĂ CE PERICOLE TE PASC!

Având în vedare temperaturile foarte ridicate din aceste zile, conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea atenționează populația ca îmbăierea în lacurile de acumulare şi locurile neamenajate este strict interzisă.

Citiți și: Tatăl lui Randi, în CL Pitești: Stopați această înșelătorie!

Specialiştii afirmă că, în apropierea barajelor, curenţii care se formeză în timpul deversărilor şi al funcţionării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se află în apă. Lacurile de acumulare şi râurile reprezintă un pericol și din cauza colmatărilor şi a vegetaţiei.

Riscurile sunt și mai mari în zonele afectate de inundații din cauza aluviunilor aduse de apă. Mai mult, conform Raportului naţional privind calitatea apelor de îmbăiere, elaborat de Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, în spaţiul hidrografic Argeş-Vedea nu există zone de îmbăiere.  Astfel, există pericolul contactării bolilor de piele.

Citiți și: Pitești. Nu beți apă de la aceste izvoare! Nu este bună!

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a inscripţionat pe digurile lacurilor de acumulare avertizarea „Scăldatul interzis”.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90