SPALATORIE MURAY  930×122

decese

GRIPA UCIDE IAR. DSP ARGEȘ AVERTIZEAZĂ

Gripa ucide iar. DSP Argeș avertizează. Numărul deceselor cauzate de gripă crește în fiecare zi.

Citiți și: Măcel pe străzi! Așa nu se mai poate!

O altă persoană a murit din cauza gripei la un spital din municipiul Galați, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, este vorba de un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Galați, care suferea de boli respiratorii cronice grave și care nu era vaccinat antigripal.

Citiți și: Europa este amenințată de o dublă pandemie

De la începutul sezonului rece 2018-2019 și până la această oră, în România au murit de gripă 20 de persoane. În județul Argeș erau confirmate zeci de cazuri de gripă (26 până pe 18 ianuarie), niciunul mortal.

Amintim că, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP), în Argeș au fost repartizate 49.220 de doze de vaccin antigripal. Toate dozele au fost efectuate, prin urmare, la cererea medicilor de familie, DSP Argeș a solicitat Ministerului Sănătății o suplimentare de 1.500 de doze de vaccin antigripal.

Persoanele care vor să își facă vaccinul antigripal, dar care nu pot procura doze de la medicul de familie trebuie să știe că vaccinul poate fi achiziționat din farmacii. ”Recomandăm efectuarea lui chiar și în această perioadă, eficacitatea în prevenția gripei fiind dovedită”, transmite DSP Argeș.

De asemenea, din cauza fluctuațiilor frecvente de temperatură, Direcția de Sănătate Publică recomandă populației să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă și să se vaccineze antigripal pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3