930×122 CUMPANA 5

coronavirus

GUVERNUL INTRĂ ÎN IZOLARE. PREMIERUL ORBAN: MĂ AUTOIZOLEZ

(UPDATE ORA 11:15): Ludovic Orban, președinte PNL și premier interimar, a confirmat cu puțin timp în urmă: parlamentarul infectat este senatorul PNL Vergil Chițac, în vârstă de 57 de ani (foto).

Citiți și: Ordin de sus! „Economisiți, economisiți, economisiți!”

Orban a anunțat că se va autoizola 14 zile la Vila Lac 1. De asemenea, toți membrii Biroului Permanent Național al PNL și toți senatorii PNL vor intra în izolare la domiciliu. 

În izolare vor intra și toți miniștrii Guvernului, care vor face testul/coronavirus. 

Citiți și: Polițiștii ies în stradă. „Ne-a ajuns cuțitul la os!”

„Mă voi izola la Vila Lac 1, unde ne vom avea exercita toate atribuțiile. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii.

Indiferent care e diagnosticul meu, eu imi îndeplinesc sarcinile.

Există un Guvern. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor. Este aproape funcțional softul care ne permite organizarea ședințelor de Guvern online”, a afirmat Ludovic Orban într-o conferință de presă făcută la sediul PNL. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că premierul este asimptomatic.

Toată echipa de la Ministerul Sănătății intră în izolare.

La Parlament vor fi trimise echipe DSP, care vor recolta probe pentru a se constata dacă senatorul Vergil Chițac a infectat și alte persoane din sediul Parlamentului. 

Digi24.ro, care citează surse, anunță că s-ar fi înregistrat primul caz de parlamentar român infectat cu noul coronavirus.

Potrivit Digi24.ro, ar fi vorba despre un senator, al cărui nume nu este precizat.

Senatorul român ar fi participat recent la o reuniune internațională, în afara țării.

Conform Mediafax, care citează surse politice, ar fi vorba despre un senator PNL de Constanța, candidat pentru funcția de primar în Constanța. Mediafax scrie că acesta ar fi participat luna trecută în Bruxelles la o reuniune NATO.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90