NOR CURIER 930X122

cantacuzino

INSTITUTUL CANTACUZINO: NU BRÂNZA BRĂDET A ÎMBOLNĂVIT BEBELUȘII!

Institutul „Cantacuzino” din București a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău îmbolnăviţi cu E.coli.

Citiți și: Argeș. Instituție publică importantă angajează!

Rezultatele arată că profilul genetic al tulpinilor de E.coli izolate de la pacienţi din brânza de la „Lactate Brădet” şi din carnea de pui nu sunt identice. Cu alte cuvinte, potrivit rezultatelor analizelor realizate de Institutul Cantacuzino, nu brânza produsă de „Lactate Brădet” din Argeș și nici carnea de pui nu reprezintă cauza îmbolnăvirii bebelușilor diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic.

Institutul „Cantacuzino” anunţă că au fost prelevate trei tulpini umane, obţinute de la trei copii din Argeş, Sibiu şi Bacău diagnosticaţi cu infecţie cu E.coli tip VTEC O26, la care s-au adăugat şase tulpini de E.coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) şi din carne de pui (patru tulpini).

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

„Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând aşteptările, întrucât nu erau indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) şi diferite de cele din brânză şi carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii).”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul „Cantacuzino”.

Rezultatele vor fi transmise specialiştilor străini care au fost în luna februarie în România pentru a ajuta investigaţia epidemiologică. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90