Donaris 930 x 122

copii

LEGEA VACCINĂRII E GATA. AMENZI PENTRU PĂRINŢI?

UPDATE: Într-o conferinţă de presă organizată azi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat că legea va prevedea şi sancţiuni, sancţiuni care vor fi stabilite în funcţie de opiniile exprimate pe parcursul perioadei de dezbatere publică a proiectului. 

Citiți și: Valul 5: Care va fi evoluția cazurilor în rândul copiilor

Legea vaccinării e gata. Amenzi pentru părinţi? Ministerul Sănătăţii a pus astăzi în dezbatere publică proiectul legii vaccinării.

Potrivit proiectului, părinţii şi reprezentanţii legali au responsabilitatea şi obligaţia asigurării „prezentării copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinărilor complete corespunzătoare vârstei pentru vaccinările obligatorii în scopul asigurării dreptului la sănătate.”

Citiți și: Prima femeie care s-a vaccinat în România a rămas însărcinată şi are acum o fetiţă

Proiectul nu prevede amenzi pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii. În schimb, documentul stipulează, printre altele, că se „sesizează instituțiile abilitate privind constatarea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinți sau reprezentanți legali în cazul minorului care împlinește vârsta de 3 ani și nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei.”

Documentul complet poate fi citit AICI. (Sursă foto: adevarul.ro) 

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441