New Profesional Consult 930 x 122

copii

Linie telefonică pentru urgențe pediatrice

Linia telefonică Peditel pentru urgențe pediatrice. PEDITEL, singurul serviciu de asistență pediatrică telefonică gratuită în regim non-stop din România, util oricărui părinte care dorește să obțină îndrumare sau un sfat medical despre afecțiuni fără risc vital pentru sănătatea copilului, a anunțat că dezvoltă propria aplicație mobilă, conform Edupedu.ro.

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

Serviciul PEDITEL 1791 este un program național și internațional de asistență medicală pediatrică gratuită, prin telefon, non stop, pentru fiecare copil din România, oriunde s-ar afla în lume prin apelarea la numerele +40377771111 (național și internațional), 1791 (național Vodafone, Orange, Telekom) și *1791 (național Digi fix și mobil).

Aplicația va adăuga și posibilitatea de apel video și chat cu medicul, o secțiune cu dosar medical pentru fiecare copil, unde părintele poate să încarce diferite analize medicale, precum și e-rețeta cu care părintele să meargă în farmacie și să ceară dozele recomandate.

Citiți și: Argeș. Cea mai numeroasă familie din România! Mama eroină cu 20 de copii

Strict tehnic, PEDITEL este un call center pediatric, care utilizează un soft medical ce permite conectarea unui număr nelimitat de utilizatori, apelurile fiind preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală. Practic, printr-un apel la numărul 1791, orice părinte este îndrumat de către un medic specialist cum să intervină pentru ameliorarea simptomelor, în cazul unor boli uşoare ale copilului. Serviciul dispune de o echipă de medici specialiști și medici primari, care utilizează 26 de protocoale medicale, cu cele mai frecvente probleme de adresare ale copilului mic, de la febră, vărsături, diaree și până diferite accidente casnice sau chiar traumatisme craniene. În prezent, 17 medici asigură permanența PEDITEL. Serviciul a fost înființat de Fundația Părinți din România.

Mai multe amănunte, AICI

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90