930×122 CAPRA 5

avorturi

GRAVIDA

MAI PUŢINE AVORTURI ÎN ARGEŞ

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, în Argeş în luna octombrie a anului în curs s-au înregistrat mai puţine avorturi decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Astfel, în octombrie 2014 – cea mai recentă lună pentru care există date disponibile – au fost înregistrate doar 90 de întreruperi de sarcină, faţă de cele 178 înregistrate în aceeaşi lună din 2013. Numărul gravidelor aflate în evidenţă – 1875 – este mai mic decât cel de anul trecut – 1901.

Îngrijorător este faptul că se menţine un grad de mortalitate ridicat în rândurile copiilor cu vârste de sub un an. În luna menţionată în judeţul Argeş au murit 5 copii cu vârste de sub un an, în timp ce anul trecut au fost înregistrate 6 astfel de cazuri. România ocupă încă primul loc la mortalitate infantilă în rândul ţărilor Uniunii Europene.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

În aceeaşi lună au fost înregistrate şi 403 decese ale unor persoane cu vârste de peste 75 de ani, faţă de 351 de cazuri în luna octombrie a anului trecut.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3