EcoMoto 930×122

Arges

O NOUĂ POSIBILĂ PISTĂ ÎN CAZUL BEBELUȘILOR: CARNEA DE VITĂ

Starea bebeluşilor din Argeş internaţi la Spitalul „Marie Curie” din București (foto) a rămas stabilă, 4 dintre aceştia fiind internaţi în continuare la secţia de Nefrologie şi alţi 3 la Terapie Intensivă.

Citiți și: A nins în Argeș!

7 bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic sunt internaţi în continuare la spitalul „Marie Curie” din Capitală, dintre care 4 sunt la Nefrologie şi 3 la Terapie Intensivă, a spus astăzi medicul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie.

„Veştile per total sunt bune. Sunt 4 internaţi la Nefrologie și doar 2 au nevoie de dializă peritoneală. Despre cei 3 copii din Terapie Intensivă, aceştia sunt staţionari, urmează dializă peritoneală, scopul este să-şi reia funcţiile renale.”, a detaliat Bălgrădean într-o conferinţă de presă organizată la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

„Veştile sunt bune, nu au mai apărut cazuri în ultimele două zile.”, a spus și ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, prezent la conferinţa de presă, așteptat să sosească din minut în minut, alături de premierul Dacian Cioloș, la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

În ceea ce priveşte ancheta patologică, Amalia Şerban, director general adjunct în cadrul Ministerului Sănătăţii, a spus că aceasta este în desfăşurare.

„Ancheta patologică se desfăşoară în continuare, avem acum şi sprijinul echipei de specialişti străini. Centrul European de Control al Bolilor are nişte reguli foarte stricte legate de comunicare, nu avem voie să facem presiuni privind modul în care dânşii îşi desfăşoară activitatea. Se urmăresc din nou toate pistele şi se analizează toate datele pentru a vedea dacă mai sunt piste noi. Posibil la carnea de vită, să identificăm de unde şi-au procurat familiile carnea de vită. Aceste piste vor fi urmărite şi de către specialiştii străini. Într-o mică perioadă de timp vom avea şi rezultatele.”, a declarat directorul din Ministerul Sănătăţii. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/, foto: libertatea.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90