Donaris 930 x 122

achimaș

PROPUNERE: O NOUĂ MATERIE OBLIGATORIE ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat astăzi că vrea o nouă materie în şcoli şi grădiniţe, respectiv „Educaţie prin sănătate”, oră în care copiii să înveţe despre alimentaţia sănătoasă, igienă şi lupta împotriva alcoolului şi fumatului.

Citiți și: Anunț deosebit de important privind creșele și grădinițele! Părinții trebuie să știe

Orele ar putea fi ţinute de doctori şi asistentele cabinetelor medicale din şcoli.

„Personal, cred că aceste ore ar trebui să fie obligatorii şi cred că avem o resursă fantastică la care trebuie să apelăm – medicii şcolari. Suntem obligaţi să susţinem această specialitate, medicii şcolari se împuţinează. Sunt medici şcolari și asistente cu o experienţă extraordinară care lucrează în cabinetele şcolare și care, marea lor majoritate, au o dedicaţie extraordinară.”, a spus ministrul.

Citiți și: Controale ample în grădinițe! Amendă într-o unitate din Argeș

Potrivit ministrului Sănătăţii, copii ar putea primi la şcoală lecţii cu privire la igiena de zi cu zi, la alimentaţie și la obiceiuri de evitat: fumat, alcool, consum de medicamente şi alte substanţe.

„Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Nu este genul de intervenţie cu rezultate peste noapte. Investim în viitor, investim în viitorul copiilor noştri, în viitorul României. De aceea cred că trebuie să insistăm pe aceste lucruri.”, a mai spus ministrul. El a adăugat că medicii şi asistentele şcolare ar putea deveni „educatori excelenţi, cu ajutorul unor cursuri de pregătire pedagogică de scurtă durată.” (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea, titlul și foto: http://epitesti.ro/)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90