930 x122 grota rece

boli

SCARLATINA ŞI ALTE BOLI INFECTO-CONTAGIOASE ATACĂ ARGEŞUL

Conform unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, în luna decembrie a anului în curs au fost înregistrate suspiciuni de scarlatină şi hepatită acută virală de tip A.

Citiți și: Părinți, mare atenție! Ce complicații grave poate avea varicela

Bolile infecto-contagioase au afectat populaţia judeţului (în special copii şi bătrâni) şi în luna noiembrie. Conform raportului DSP, au fost înregistrate 13 cazuri de hepatită acută virală de tip A, 2 cazuri de hepatită de tip B, 85 de cazuri de varicelă, 103 de conjunctivită virală, 136 de bolnavi de diaree, 8 cazuri de scarlatină (3 sunt deja şi în decembrie), 472 de infectări cu Giardia, 5.379 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 1.070 de pneumonii.

Specialiştii recomandă ca la primele suspiciuni de boală pacienţii să se prezinte la unităţile medicale pentru a se pune un diagnostic şi a se începe cât mai repede un tratament adecvat, după caz.

Citiți și: Alertă! Focare de varicelă în școli și grădinițe!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3