930 x122 grota rece

scarlatină

Alertă în școlile și grădinițele din țară! O boală foarte contagioasă face ravagii printre copii

În ultima perioadă au explodat cazurile de scarlatină în școlile și grădinițele din România, notează Observatornews.ro. După valul de viroze, camerele de gardă sunt din nou pline.

Citiți și: Explozie de cazuri. Foarte mulți copii au ajuns la spital cu această infecție

Boala este extrem de contagioasă și îi afectează în special pe cei mici, copii cu vârste de la 5 până la 14 ani, dar se poate transmite și la adulți. Mai mult decât atât, dacă nu este tratată corect, pot apărea complicații grave.

Părinții sunt sfătuiți să meargă direct la medic dacă observă apariția unor bubițe roșii la nivelul pielii, dacă copilul face febră și dacă are inflamație cu durere la nivelul gâtului.

Citiți și: LA URGENȚĂ! COPII CU SCARLATINĂ ÎN ARGEȘ

Potrivit sursei citate, în cazul scarlatinei vorbim despre o complicații a unui streptococ betahemolitic de tip A, iar pentru această boală, medicii dau tratament cu antibiotice. După primele două zile de la începerea tratamentului cu antibiotic, copilul nu mai este contagios. Însă în primele zile, el trebuie retras din comunitate.

Măsurile de prevenție sunt cele clasice: păstrarea distanței, dar și spălatul foarte des pe mâini.

Foto descriptiv: B1Tv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3