- Publicat de: ePitești
- 31-08-2018, ora 12:50
- Sănătate
SPITALUL AȘTEPTAT DE TOȚI ARGEȘENII. ANUNȚ OFICIAL
Spitalul așteptat de toți argeșenii. Anunț oficial. Noi fotografii de pe șantierul viitorului nou spital din Mioveni au fost date astăzi publicității de primarul orașului, Ion Georgescu.
Citiți și: Mădălin Ionescu, din nou la spital! Cu ce probleme de sănătate se confruntă“O scurtă vizită pe șantierul noului spital din Mioveni pentru a analiza, alături de constructori și proiectant, stadiul și calitatea lucrărilor.
Cum proiectul se află în grafic, iar stadiul lucrărilor este extrem de avansat, cu bucurie și emoție așteptăm momentul inaugural, care acum nu mai pare un vis, ci se conturează ca fiind o realitate.”, este textul pe care primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, îl atașează la fotografiile postate pe contul său oficial de socializare (click pe imagini pentru mărire):
Citiți și: Argeș. Un VW Golf, cuprins de flăcări violenteDemarate la finalul lunii martie 2016, lucrările la viitorul nou spital, amplasat în zona actualului Spital Orăşenesc „Sfântul Spiridon”, ar urma să fie gata la începutul anului 2019, după cum preciza la sfârșitul lui mai 2018 Radu Dinu, manager de proiect.
Investiția este una dintre cele mai mari realizări ale administrației locale din Mioveni din ultimii zeci de ani și una dintre cele mai importante din județul Argeș. Va fi primul spital de stat construit de la zero în județul Argeș după 1989. Lucrările sunt făcute de o asociere de firme din Italia.
Iată câteva date interesante despre viitorul nou spital, date care ne-au fost puse la dispoziție de Primăria Mioveni:
-Spitalul va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.290 de mp, la construirea lui fiind folosite 13.000 de tone de beton turnat şi 1.400 de tone de armătură.
-Clădirea va avea adăpost antiatomic pentru 100 de persoane.
-Spitalul va avea 11 căi de evacuare, dintre care 4 la subsol. În caz de incendiu, s-ar asigura evacuarea tuturor persoanelor din clădire.
-Spitalul va avea două generatoare şi 2 UPS-uri, care ar asigura funcţionarea pentru 48 de ore în situație de avarie. Practic, trecerea de la sistemul energetic public la sistemul auxiliar de alimentare cu energie electrică s-ar face într-o fracţiune de secundă, astfel încât medicii să îşi desfăşoare activitatea fără întrerupere.
-Va avea o cameră specială de decontaminare.
-În viitorul spital din Mioveni va fi imposibilă dezvoltarea infecţiilor intraspitaliceşti. Personalul va trece prin filtre dotate, printre altele, cu vestiare şi duşuri. Cei care vor transporta echipament infestat vor circula pe trasee separate de cei care vor transporta material sterilizat. Toate secţiile vor fi separate prin uşi dotate cu dispozitive de control acces. Întreg controlul accesului va fi monitorizat video, iar fiecare secţie va avea propriul său filtru.
-Pe acoperişul spitalului vor fi amplasate panouri solare de 150 de KW, care vor asigura 25% din necesarul pentru încălzirea apei.
-Aparatura va fi şi ea una de top: de la computer tomograf până la echipament de chirurgie minim invazivă.